Alma frank módra

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • 1 nagy alma
  • citromlé
  • bakony camembert sajt (jó ha lágy)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • fehérbor

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, citromlével bedörzsöljük, és a tetejét levágjuk. A magházat eltávolítjuk a gyümölcshús egy kevéske részével együtt. A gyümölcshúst kockákra vágjuk, és nagyjából összenyomott camambert-rel összekeverjük, az egészet az almába töltjük. Egy tojást elkeverünk egy evőkanál tejföllel, enyhén megsózzuk, és az almában lévő töltelékre helyezzük. A tetőt visszarakjuk, majd az almát kicsi, tűzálló csészébe tesszük, kevés fehérborral megöntözzük és jó tűznél a sütőben kisütjük. Ez a fogás igen alkalmas vendégek fogadására, egyrészt, mert ez a sajtos finomság igen ízletes, másrészt mert előre elkészíthető. Az almát azután a nekünk megfelelő időpontban tehetjük a sütőbe.

Megjegyzés

Némi ügyességet igényel a recept elkészítése, de gyors. A recept forrása egy régi tejipar által kiadott könyvecske. A receptet "Genyke" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.